Als FKC-hulpverlener doen we nooit aan ‘bandwerk’. Elke individuele mens heeft zijn individuele klachten. Elke klacht of symptoom heeft zijn eigen onderliggende oorzaken en heeft dus een individuele aanpak en hulpverlening nodig.

We kijken niet alleen naar het symptoom, maar zoeken de onderliggende oorzaak. We werken altijd holistisch. We kijken naar de mens als een geheel; zowel fysiek, emotioneel, mentaal als energetisch.

Daarvoor moeten we ruim kijken: wat is je persoonlijke situatie, wat zijn je omgevingsfactoren, je achtergrond en je voorgeschiedenis,… Hiervoor hebben we je inbreng nodig: wat zijn je klachten en je problemen? Ook je ervaringen, belevingen en meningen zijn belangrijk. Je persoonlijke respons op onze aanpak en je feedback en vragen helpen ons om onze aanpak te optimaliseren. 

Kom je met een kleine klacht of ben je al jarenlang op zoek naar hulp voor je onbegrepen ernstig probleem? Wij staan voor je klaar. Wij bijten ons vast in je probleem en zoeken oplossingen, verklaringen en hulp. We stellen geen diagnoses met FKC, en dat moet ook niet om je gezondheid te kunnen verbeteren en je zelfherstellend vermogen te ondersteunen. We zoeken het onderliggend probleem en pakken dat aan om je gezondheid te optimaliseren. Onze aanpakken dienen niet ter vervanging van reguliere geneeskunden, maar zijn een waardevolle aanvulling.

Kunnen we alles verhelpen? Neen, soms is er onherstelbare schade, soms is een ziekte al te ver gevorderd,… Maar wij kunnen zelfs dan nog verlichting brengen in je klachten, je leven terug leefbaarder maken, je helpen en je ondersteunen.

FKC is een heel waardevolle tool bij die klachten waar geen oplossing voor lijkt te zijn, bij problemen waar iedereen van denkt dat ‘het-tussen-je-oren-zit’, of waar jij duidelijk bij voelt dat er ‘iets’ niet klopt maar niemand weet wat.

Ook preventieve gezondheidszorg staat bij ons centraal.

Bekijk zeker ook eens de infoavond en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Van deze website mag niets gebruikt of gekopieerd worden, noch naar gerefereerd worden, zonder de uitdrukkelijke toestemming van Kristien Mechelmans.