Ik ben Lieve Langenaken. Ik studeerde distributie maar omdat ik meer met mensen wilde werken herschoolde ik mij tot gezins- en bejaardenhelpster.

Eigenlijk heb ik nooit echt goed geweten wat ik wilde, wat mijn weg was... tot FKC op mijn pad kwam en ik gebeten werd door de microbe.

Ik besliste om zelf hulpverlener te worden en volgde de opleiding FKC in 2017-2018.

Mijn verhaal:

Als moeder van drie zonen en als eerste zorgverlener voor iedereen in mijn gezin en hele familie, werd ik automatisch een ervaringsdeskundige in het omgaan met vele problemen. Ik heb vele zoektochten gedaan doorheen het klassieke en alternatieve circuit. Zo kreeg ik een duidelijk beeld over de lacunes in onze hulpverleningssector. Daarnaast was ik al heel mijn leven zoekende naar ‘iets’, iets dat mij een meer betekenisvol en meer deugddoend leven kon geven.

Toen ik met ons gezin bij FKC terecht kwam en we konden ervaren wat de meerwaarde van een juiste en totale aanpak was, werd ik super enthousiast. Van zodra de lessen ‘hulpverlener’ startten, ben ik op de kar gesprongen. Ik moest eerst mijn schrik overwinnen dat ik te weinig achtergrond en bagage zou hebben omdat ik geen paramedische opleiding had. Dat bleek geen nadeel, integendeel. Ik kon gewoon alle nieuwe info dadelijk op een juiste manier absorberen en verwerken, zonder gehinderd te zijn door het bestaande kader waar die nieuwe info zou moeten inpassen. Ik was zo enthousiast over wat ik bijleerde dat ik hele dagen oefende op iedereen in mijn naaste omgeving. Mijn vertrouwen groeide. Ik slaagde met glans voor mijn examen en begon aan het uitbouwen van een eigen praktijk. Een jaar later werd ik zelfs een vaste medewerker tijdens de lessen hulpverlenen.

Toen Kristien mij vroeg of ik met de start van het nieuwe FKC-centrum ook daar consultaties wou aanbieden, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik ben blij dat ik kan meewerken aan de uitbouw van het centrum. Zo kunnen we nog meer mensen helpen met hun klachten en problemen. Maar ook kunnen we nu meer hulpverleners opleiden om met deze waardevolle methodiek aan de slag te gaan.

Van deze website mag niets gebruikt of gekopieerd worden, noch naar gerefereerd worden, zonder de uitdrukkelijke toestemming van Kristien Mechelmans.